Drie schietende plofkrakers opgepakt in België (UPDATE)

In België hebben vluchtende plofkrakers op de politie geschoten. De Belgische politie heeft dat bevestigd. Eerder hadden de mannen in Breda een plofkraak bij een ING-kantoor gepleegd. De drie mannen zijn inmiddels aangehouden.

Audi

Afgelopen nacht bliezen ze een bankautomaat uit de muur en probeerden ze het bankgebouw binnen te dringen via de glazen deuren die zwaar beschadigd raakten. Vervolgens sloegen ze in een Audi op de vlucht naar België.

Kalashnikovs

Politie uit Nederland en later uit België zette de achtervolging in. Op de ring van Antwerpen ter hoogte van het Sportpaleis zijn de Belgische agenten dan onder vuur genomen met kalasjnikovs. Niemand raakte vielen geen gewonden.

Spijkermat

Daarna sloegen de daders af  naar de E34 in de richting van Turnhout. Daar probeerde de politie hen ter hoogte van Turnhout te doen stoppen met behulp van kraaienpoten. Dat hield de verdachten echter niet tegen: ze raasden er aan hoge snelheid over, waardoor ze met lekke banden verder moesten. Ter hoogte van de afrit Oud-Turnhout opende één van de gangsters opnieuw het vuur. Hij stapte uit de Audi en vuurde zijn Kalashnikov af op de Belgische politiewagen. Deze keer werd het voertuig wel getroffen door de kogels, maar niemand raakte gewond. Agenten schoten terug, maar konden niet voorkomen dat de daders te voet het bos in vluchtten. Er is een zoekactie gaande in het bosrijke gebied in de omgeving. Het Nieuwsblad meldt dat twee dader zijn opgepakt. Eén is nog voortvluchtig.