Voetballende agent vindt 750.000 euro aan hasj

Een agent heeft vorig jaar september op een opmerkelijke manier een partij hasj ter waarde van zo’n 750.000 euro ontdekt. Op een zondagochtend speelde hij een wedstrijd bij de plaatselijke voetbalvereniging van Standdaardbuiten (iets boven het Brabantse Oudenbosch) toen hij op het veld een penetrante hasjlucht rook. 

Na de wedstrijd ging de agent op onderzoek uit. Dat leidde naar een woning aan de Dokter Poelsstraat buiten het sportpark. Omdat de agent vermoedde dat er iets niet in de haak was, liet hij het energieverbruik in de woning controleren. Dat bleek zo hoog, dat het aanleiding gaf om het huis nader te inspecteren.

71 kilo hasjblokken

Bij die huiszoeking vond de politie meer dan 71 kilo hasjblokken en ruim 20 kilo aan henneptoppen. In de woning werd een Amsterdammer aangehouden, die maandag voor de rechtbank in Breda stond, zo schrijft BNdeStem. Tegen de rechters verklaarde de man dat hij was gevraagd om een oogje in het zeil te houden in de woning. Hij had daarmee ingestemd, omdat hij in de financiële problemen was geraakt. Hij ontkende zelf iets met de drugs van doen te hebben.

Het Openbaar Ministerie eiste voor medeplichtigheid aan drugshandel en witwassen 240 uur taakstraf en een voorwaardelijke celstraf van zes maanden tegen de man.