Voetbalsupporter overlijdt mogelijk na klap (UPDATE)

Een 22-jarige man is zaterdagavond overleden nadat hij bij het terrein van voetbalclub Oranje Nassau in Almelo in elkaar was gezakt. Volgens de regionale krant Tubantia gaat de politie ervan uit dat hij een klap heeft gehad.

UPDATE: De politie heeft een 23-jarige verdachte opgepakt, meldt de politie. In verband met het onderzoek zou er nog niet meer informatie worden vrijgegeven.

Sectie moet nog uitwijzen of dat iets te maken heeft met zijn overlijden. De man is zelf speler bij Oranje Nassau, en was zaterdagmiddag bij een wedstrijd wezen kijken bij de club PH. Hij is daarna daar in de kantine blijven hangen, en is later naar zijn eigen club gegaan om ook daar wat te drinken.

In elkaar gezakt

Toen hij rond half zeven de club verliet, is hij in elkaar gezakt. De politie gaat er dus vanuit dat hij een klap heeft gekregen, maar waar dat dan precies is gebeurd, is onduidelijk. Een woordvoerster wil daar nog niets over zeggen.

Andere spelers van de club hebben gezien hoe de man in elkaar is gezakt. Zij zijn hem te hulp geschoten, maar dat kon de man niet redden.

Hoewel de politie dus aanwijzingen heeft dat er klappen zijn gevallen, zegt de voorzitter van Oranje Nassau niets te weten over een vechtpartij of klappen. Hij wijst er op dat de doodsoorzaak nog niet bekend is.