Voetballers betaald met crimineel geld

De politie vermoedt dat vijf voetballers van de tweedeklasser Nieuw Woensel crimineel geld betaald hebben gekregen. De vijf zijn aangehouden en gehoord door de politie. De voetballers kwamen in beeld tijdens een onderzoek naar een 48-jarige Eindhovense garagehouder, die verdacht wordt van witwassen. De man is sponsor van de voetbalclub. 

Eind vorig jaar legde de politie beslag op het huis en de inboedel van de sponsor in Tongelre. Het huis was volgens de politie ingrijpend verbouwd en uiterst luxueus ingericht, terwijl de verdachte op papier weinig inkomen heeft. In een loods van de man in Mierlo vond de politie apparatuur voor het inrichten van een hennepkwekerij.

Boten

Eerder dit jaar heeft de politie in Kaatsheuvel ook al twee luxe boten van de man in beslag genomen. In het onderzoek naar de man stuitte de recherche ook op betalingen aan het eerste elftal van tweedeklasser Nieuw Woensel. Hoeveel de spelers precies betaald hebben gekregen, is onduidelijk. De politie denkt dat het gaat om enkele duizenden euro’s per jaar. Volgens het Openbaar Ministerie hadden de vijf spelers kunnen vermoeden dat het ging om ‘fout’ geld en wil hen daarom ook vervolgen.