Volop anti-drugsacties in Brabant en Zeeland

In West-Brabant en Zeeland heeft de politie op meerdere plaatsen acties tegen wietkwekerijen en synthetische drugshandel gehouden tijdens een actiedag. Er zijn onder meer vele duizenden wietplanten geruimd en zes mensen aangehouden.

Auto’s

In een woning aan de Molenvlietsedijk in Tholen vonden de agenten in een loods een werkende kwekerij. De kwekerij bestond uit twee ruimtes en er stonden 645 wietplanten. Er zijn twee personen aangehouden. Uit onderzoek bleek dat in de woning een illegale aftakking op het elektriciteitsnet was gemaakt en de elektriciteit ten behoeve van de kwekerij door diefstal verkregen werd.  De woning is van het energienetwerk afgesloten. Omdat er vermoedelijk sprake is van voorgaande oogsten zijn twee personenauto’s in beslag genomen.

In een loods aan de St Janstraat werd een hennepkwekerij aangetroffen met 566 hennepplanten. Ook hier bleek dat de elektriciteit illegaal werd verkregen. De loods is van het energienetwerk afgesloten. Er was niemand aanwezig in het bedrijfspand. De politie doet nog verder onderzoek.

Sint Willebrord

In een woning aan de Rucphensestraat in Sint Willebrord werd in een aanbouw achter de woning een inwerking zijnde kwekerij met 527 hennepplanten aangetroffen. De bewoner en twee mannen uit Tilburg zijn aangehouden.  De planten waren zogenoemde moederplanten. In de stekkerij werden ook nog 2.618 jonge planten aangetroffen. De kwekerij werd inbeslaggenomen en ontmanteld. Ook hier werd vastgesteld dat de elektriciteitsmeter gemanipuleerd was. Ook deze woning afgesloten van het energienetwerk.

Tilburg en Chaam

Politie, belastingdienst en gemeenten zijn woensdag gezamenlijk op pad gegaan tijdens een actiedag in Tilburg en Chaam. Er zijn zowel bestuurlijke als strafrechtelijk controles uitgevoerd. Er werden een tiental locaties doorzocht.

Aan de Broekhovenseweg in Tilburg werden 100 garageboxen gecontroleerd. In een van de boxen werd zo’n 20 kilogram grondstoffen voor synthetische drugs gevonden en ook nog 25 kilo harddrugs. In een andere box werden goederen gevonden die gebruikt kunnen worden om een kwekerij in te richten.

De huurder van de box, een 25-jarige Tilburger, kwam op het moment van de controle aanrijden. Zijn auto werd gecontroleerd, in de auto bleken 30 stekken te liggen. Ook had de man nog ruim 37.000 aan boetes open staan. Hij is aangehouden.

5000 stekken

Bij een woning aan het Kamillehof ontdekte de politie een kwekerij en stekkerij. In de kwekerij stonden zo’n 200 planten. In de stekkerij stonden 5.000 stekken. Met deze stekken zou je gemiddeld zo’n 25 kwekerijen in kunnen richten. Alles is in beslag genomen en vernietigd. Er werd niemand aangehouden.

Bij een 53-jarige man in Chaam werd zijn auto in beslag genomen vanwege een openstaande belastingschuld. Zijn woning werd ook bekeken er werd verder niets aangetroffen.