Volop misdaad op TV vanavond

Voetballiefhebbers kunnen op Nederland-Zweden afstemmen, maar voor liefhebbers van true crime is er ook het nodige op TV vanavond. Opgelicht, Opsporing Verzocht en ‘Most Evil’. Video’s na de break.

 

 

 

 


Vanavond in TROS Opgelicht (21.05u, op Nederland 1) aandacht voor een man die voornamelijk gebakken lucht verkoopt. Deze ondernemer dupeert zowel klanten als zakenpartners. Hij vindt zijn slachtoffers niet alleen in Nederland. Gedupeerden uit binnen- en buitenland vertellen hun verhaal. Als de Tros-verslaggever verhaal gaat halen bij deze man, blijkt hij weinig zin in een gesprek te hebben, zoals ook blijkt uit deze preview:

{flvremote}http://content.omroep.nl/tros/opgelicht/Opgelicht_Afl_16_2010-promo.flv{/flvremote}

Aansluitend in Opsporing Verzocht, ondermeer aandacht voor de dodelijke overval, vorige week in de Amsterdamse Jan Evertsenstraat. De broer van de eigenaar raakte daarbij ernstig gewond. Hoewel hij meteen werd gereanimeerd en overgebracht naar een ziekenhuis overleed hij daar. De overvallers vluchtten na hun daad op een scooter in de richting van de Admiralengracht. De politie is op zoek naar getuigen.

Vorige week toonde Opsporing Verzocht trouwens een spectaculaire car jacking bij de Nederlands Belgische grens, die volledig uit de hand liep.Voor wie dat gemist heeft, nog even de beelden:

{youtube}Zze3yTHBNhU{/youtube}

Tenslotte, aan het eind van de avond, om middernacht ‘Most evil: Face to face’ bij Discovery Channel. Deze reportageserie volgt forensisch psychiater Dr Michael Stone en een groep psychologen terwijl ze de misdaden van een aantal van ’s werelds meest notoire moordenaars analyseren.