Vader en drie kinderen dood gevonden

In een bungalow op een vakantiepark in Schoonloo, Drenthe, zijn vanmorgen de lichamen van een vader en zijn drie kinderen gevonden. De politie wil niks zeggen over de achtergrond van de vondst, maar volgens Dagblad van het Noorden gaat het om een man, die zijn eigen kinderen om het leven heeft gebracht en daarna zelfmoord gepleegd.

De krant meldt dat de vader een afscheidsbrief heeft geschreven en die naar de ouders van de klasgenoten van zijn kinderen heeft gestuurd. De politie bevestigd dat er een brief is, maar wil niks zeggen over de inhoud.

De NOS meldt dat het om een mail gaat. Boven de boodschap staat "Schoonloo 8 september 2013". De mail zou met automatische verzending een dag later zijn verstuurd.

In de boodschap, die Dagblad van het Noorden heeft ingezien, zou staan dat een scheiding de aanleiding is voor de moorden en de zelfmoord. Een van de ontvangers van de brief is naar het vakantiehuisje gereden, die daarop de lichamen ontdekte.

De ontvanger heeft de hulpdiensten gewaarschuwd en geprobeerd de kinderen te reanimeren. Dat was tevergeefs. De politie heeft sinds maandagmorgen sporenonderzoek gedaan.