Vondst pakketje met drugs leidt naar handelaren en wapens

Vondst pakketje met drugs leidt naar handelaren en wapens

De politie heeft afgelopen dinsdag twee mannen aangehouden, verdacht van handel in harddrugs en verboden wapenbezit. In hun huizen werden ook grote geldbedragen aangetroffen.

Beeld: een van de in beslag genomen voertuigen in het onderzoek (foto Politie.nl)

Verdacht pakket

Het gaat om een 36-jarige man uit Soest en een 38-jarige man uit Maarsbergen. De politie deed maandenlang onderzoek naar hun activiteiten. Ze startte het onderzoek toen een verzendbedrijf melding maakte van een verdacht pakket. In het pakket bleken drugs te zitten.

Wapens

De politie kwam daarop de twee mannen op het spoor. Bij doorzoeking van hun woningen nam ze veel goederen in beslag. Vier voertuigen, een hoogwerker, kilo’s harddrugs, waaronder cocaïne, mdma en ketamine, zwaar vuurwerk, tienduizenden euro’s aan contant geld en digitale apparatuur. Daarnaast trof de politie ook vuurwapens, militaire wapens en automatische wapens aan.

De gevonden geldbedragen (foto politie.nl)

Rol

Het tweetal zit vast op verdenking van handel in hard- en softdrugs met export naar het buitenland, het bezit van vuurwapens en overtreding van de Geneesmiddelenwet. De politie doet onderzoek naar wat de precieze rol van de twee mannen is. Meerdere aanhoudingen in dit onderzoek worden niet uitgesloten, laat ze donderdag weten.