Voor 180.000 euro aan diamanten geroofd in Roermond (VIDEO)

De politie heeft videobeelden vrijgegeven van een grote diamantroof bij een juwelierszaak in Roermond op 29 december 2018. De diamantenroof ter waarde van 180.000 euro is zeven maanden lang stilgehouden door de politie, maar omdat de vier daders nog steeds niet gevonden zijn, is de video nu verspreid.

Bewakingsbeelden

De diamantroof vond plaats bij een juwelier in het Designer Outlet Roermond. Wie de vier mannen zijn en waar de buit is gebleven, weet de politie zeven maanden later nog altijd niet. Vandaar dat er nu voor is gekozen de beelden via sociale media te openbaren. Dat de politie de bewakingsbeelden nu pas naar buiten brengt, heeft volgens een woordvoerder onder meer te maken met de privacy van de dieven.

In gesprek

Op de bewakingsbeelden is te zien hoe vier mannen rond 16.00 de juwelierszaak binnenlopen en zich verspreiden. Een van hen gaat uitgebreid in gesprek met de verkoopster, terwijl twee anderen bij een vitrine staan en een hele lade met diamanten in een zak stoppen. Even later nemen ze op ongeveer dezelfde manier nog meer diamanten mee en wandelen ze naar buiten.