Voor 700 miljoen cocaïne onderschept op Noordzee

De Britse autoriteiten hebben vorige week voor 500 miljoen pond (zo’n 700 miljoen euro) aan cocaïne gevonden op een schip uit Tanzania. Het schip werd zo’n 100 kilometer ten oosten van de Schotse stad Aberdeen onderschept door de Britse marine. In het schip is meer dan drie ton cocaïne gevonden.

Inmiddels zijn negen mannen voor de rechter verschenen. Het duurde dagen voordat het hele schip was doorzocht. Daarvoor is het naar de haven van Aberdeen geleid, en er kwamen speciale eenheden aan te pas. Het gaat om de grootste vondst van de Britten ooit.

De negen verdachten zijn Turkse mannen van tussen de 26 en 63. Ze konden worden aangehouden na een onderzoek van de Britse politie-eenheid National Crime Agency in samenwerking met de Schotse politie en Franse anti smokkeleenheid.

Volgens de Daily Mail gaat het om Mustafa Ceviz (54), Ibrahim Dag (47), Mumin Sahin (45), Mahammet Seckin (26), Umit Colakel (38), Kayacan Dalgakiran (63), Emin Ozmen (50), allen uit Istanbul, Abdulkadir Cirik (31) uit Mersin en Mustafa Guven (47) uit Yozgat.