Voor bijna 1 miljard euro aan crystal meth gepakt

De autoriteiten in de VS hebben in de haven van Los Angeles de grootste lading crystal meth in de Amerikaanse geschiedenis gepakt. 1700 kilo was verstopt in geluidsspeakers. De drugs hebben volgens de Australiërs een waarde van meer dan 800 miljoen euro.

De geluidsboxen zaten in 3 containers, die bedoeld waren voor Australië. Met de vangst is volgens een politiewoordvoerder een ice-tsunami voorkomen (ice is de Engelse bijnaam voor crystal meth). Er zijn in Australië 6 arrestaties verricht. Twee verdachten hebben de Amerikaanse nationaliteit. Het gaat om een 52-jarige man en een 46-jarige vrouw die in de Australische staat Victoria wonen.

Cocaïne en heroïne

In de containers werden ook nog 5 kilo heroïne en 25 kilo cocaïne gevonden. De autoriteiten vermoeden dat de verdovende middelen afkomstig waren van een Mexicaans drugskartel, dat zou samenwerken met motorbendes in de VS. De vondst werd een maand geleden gedaan, maar pas vandaag bekend gemaakt.

Fentanyl

In nog geen maand tijd zijn er door Amerikanen grote ladingen drugs gepakt. Zo werd op 31 januari een partij fentanyl ter waarde van 3,5 miljoen dollar ontdekt.