Voor miljoenen euro’s methamfetamine gevonden bij verschillende invallen

In een onderzoek naar de handel in en productie van synthetische drugs heeft de recherche in Oost-Brabant de afgelopen dagen in meerdere bedrijfspanden in het land invallen gedaan. Daarbij werden vele duizenden kilo’s en liters aan chemicaliën, veel goederen en een flinke hoeveelheid aan eindproducten aangetroffen. Er is nog niemand aangehouden.

Miljoenen euro’s

Een verdacht voertuig bracht de recherche op het spoor van een bedrijfspand aan de Veersteeg in het Gelderse Kerkdriel. Het bleek dat er waarschijnlijk vanuit een bedrijfspand in Almere chemicaliën werden vervoerd naar het pand in Kerkdriel. Bij een inval in het bedrijfspand in Kerkdriel dinsdagavond vonden rechercheurs chemicaliën voor de productie van synthetische drugs en een grote hoeveelheid methamfetamine met een straatwaarde van enkele miljoenen euro’s. De drugs zijn inmiddels vernietigd.

Limburgs drugslab

Het onderzoek in het bedrijfspand in Kerkdriel leidde de politie naar een loods in het Limburgse Holtum, waar ook dinsdagavond een inval werd gedaan. In deze loods vond de politie een compleet ingericht drugslab, dat echter niet in bedrijf was. Wel stond ook hier een grote hoeveelheid aan chemicaliën en werden er eindproducten aangetroffen.

Kookketel

Ook bij een inval in een garagebox in het Utrechtse Groenekan werden grote jerrycans met duizenden liters chemicaliën, een hoeveelheid apaan en diverse drugsgerelateerde artikelen gevonden. Ook stond er een grote kookketel die gebruikt wordt bij de productie van drugs.

Duizenden liters chemicaliën

Vervolgens werd donderdagavond binnengevallen in het bedrijfspand aan de Dukdalfweg in Almere. Daar bleek een grote opslaglocatie te zijn voor chemicaliën. Rechercheurs vonden er zo’n 12.000 liter aan chemicaliën, ongeveer 6.000 kilo caustic soda en circa 1.000 kilo azijnzuur; allemaal bestemd voor het productieproces van drugs. Ook werd ruim acht liter methamfetamineolie en een grote kookketel aangetroffen.

Alle spullen zijn in beslag genomen voor nader onderzoek of worden vernietigd. Het onderzoek is in volle gang en richt zich nu op het identificeren van diegene die verantwoordelijk zijn voor deze opslaglocaties en het drugs in Holtum. Het pand in Almere is inmiddels door de burgemeester van die stad voor zes maanden gesloten.