Voor moord gezocht Brit (28) opgepakt bij Amsterdam CS

Een 28-jarige Brit die door het Verenigd Koninkrijk werd gezocht voor een recente moord, is dinsdag door een arrestatieteam in de buurt van Amsterdam Centraal Station opgepakt. Hij zal binnen tien dagen aan de Britse overheid worden overgedragen.

Coronatest

De Britse autoriteiten lieten dinsdag aan de Nederlandse opsporingsdiensten weten dat zij dringend op zoek waren naar de 28-jarige man die om 15.20 via Schiphol naar Dubai zou vliegen. De Brit werd echter niet aan boord aangetroffen. Hij had namelijk geweigerd een coronatest af te laten nemen op Schiphol. Een recent negatief COVID-19 testresultaat is nodig om Dubai binnen te komen. Omdat de man zich niet aan boord bevond van de vlucht is naar hem gezocht.

Overleveringswet

De Brit kon enkele uren later worden aangehouden op de Prins Hendrikkade door een arrestatieteam van de Koninklijke Marechaussee in samenwerking met de Quick Response Unit (QRU) van de Amsterdamse politie. De 28-jarige Brit is voorgeleid bij de officier van justitie in Amsterdam op grond van de Overleveringswet. Hij heeft ingestemd met zijn overbrenging naar het Verenigd Koninkrijk en zal binnen tien dagen worden overgebracht.