Voor vierde nacht op rij uithalers aangehouden in Rotterdamse haven

Voor vierde nacht op rij uithalers aangehouden in Rotterdamse haven

Op de Maasvlakte in de Rotterdamse haven is vrijdagavond en -nacht na een urenlange klopjacht voor de vierde nacht op rij een groep verdachte uithalers aangehouden. De groep bestond uit zeker tien mannen, waaronder Rotterdammers, Hagenaars en enkele Belgen. Sommige verdachten droegen bivakmutsen.

(Twee verdachte uithalers op de vlucht voor de Douane / Beeld: JBMedia)

Nadat de politie rond 23.20 twee uithalers aanhield op de Missouriweg, probeerde de rest van de groep te ontkomen door zich te verstoppen onder een kolentrein iets verderop. Daarop ontstond een klopjacht op het haventerrein en op het terrein van een kolenoverslagbedrijf, zo meldt een verslaggever ter plaatse.

Drones

Bij de achtervolging werden verschillende drones ingezet en tussen de tien en twintig voertuigen van politie, Douane en het Team Bijzondere Bijstand (TBB) van de Douane. Er zijn vermoedelijk enkele uithalers ontkomen.

In de vroege zaterdagochtend zijn in de omgeving van de Europaweg nog vier mannen opgepakt. De jongste is een 17-jarige Belg, de oudste een 33-jarige Belg. De rest van de groep bestaat uit Rotterdammers, Hagenaars en nog een aantal Belgen.

Vierde nacht

Het is de vierde nacht op rij dat er in de Rotterdamse haven verdachte uithalers van drugs worden opgepakt. Donderdagnacht werden 19 vermeende uithalers gearresteerd, waaronder een eerste vrouwelijke verdachte van 18 jaar uit Rotterdam. Onder de uithalers zaten onder meer zes minderjarigen en zes Belgen. Ook een 51-jarige vrachtwagenchauffeur uit Bosnië werd aangehouden.

Woensdag werden drie uithalers aangehouden op de Maasvlakte. Een van de verdachten droeg een enkelband.

Dinsdagnacht werden drie Belgen van 14, 15 en 19 jaar en een 17-jarige jongen uit Landsmeer op de Maasvlakte aangehouden.