Voorbij Meld Misdaad Anoniem

U bent de overbuurman zat. U vertrouwt zijn auto niet. En de auto van zijn getinte schoonzoon al helemaal niet. Dan is er Meld Misdaad Anoniem waar u altijd terechtkunt met een goed verhaal. De vraag is of de heren dan direct worden opgeladen, voordat hun barbecuefeesten weer beginnen, maar niet geschoten is altijd mis. In Engeland is een echtelijk conflict zo uit de hand gelopen dat de echtgenoot zijn vrouw op de lijst van terrorismeverdachten plaatste. Wegwezen. Die buitenkans is natuurlijk niet voor gewone burgers weggelegd. Deze persoon was immigration officer, zijn vrouw van Pakistaanse komaf.

De immigration officer gebruikte zijn inloggegevens voor de speciale database. Toen zijn echtgenote eenmaal op familiebezoek in Pakistan was aangekomen was het varkentje gewassen. Drie jaar lang slaagde ze er niet in Groot-Brittannië binnen te komen.

De lijst is gereserveerd voor mensen ‘wiens aanwezigheid niet gunstig is voor de publieke zaak’.

Als zij enig vliegtuig met bestemming GB probeerde te boarden dan mocht ze er niet op, want dat was niet gunstig voor de publieke zaak – en niet voor de persoonlijke zaak van de immigration officer. De man waande zich verlost en er kraaide verder geen haan naar.

Maar toch ging het mis, juist vanwege diezelfde lijst.

Toen de brave officer promotie wilde maken om nog meer security clearances te krijgen moest hij door een screening. Lukte niet omdat de aanwezigheid van zijn vrouw op de lijst niet gunstig was voor de publieke zaak.

De mannen van de veiligheidsdienst konden er niet om lachen. Promotie ging niet door. Vrouw weg, baan weg.

En slechte pr voor de UK Border Agency die het land moet beschermen.

Lees de Daily Mail