Voorbijganger beschoten bij beroving op straat in Amsterdam-Oost (UPDATE)

Bij een gewelddadige beroving van een 21-jarige man op de Weesperzijde in Amsterdam-Oost is zondagavond rond 23.15 een voorbijganger beschoten. Die liep daarbij een schotwond op. Hij was nog aanspreekbaar en is naar het ziekenhuis gebracht. Twee verdachten zijn gevlucht op een scooter.

Het 21-jarige slachtoffer van de beroving liep rond 23.00 op het fietspad Weesperzijde richting het Amstelstation. Daar eisten twee jongens op een scooter onder bedreiging van een vuurwapen zijn telefoon en geld. Toen vervolgens een 31-jarige man op een andere scooter kwam aanrijden, rende het slachtoffer van de beroving naar hem toe om hulp te vragen. Daarop werd de bestuurder beschoten. De twee verdachten gingen er daarna zonder buit per scooter vandoor in de richting van Diemen.

De bestuurder van de scooter is met een schotwond naar het ziekenhuis overgebracht. De man die beroofd werd bleef ongedeerd.

Een zoekactie van de politie naar de verdachten leverde niets op. Specialisten van forensische opsporing hebben ter plekke sporenonderzoek gedaan en een aangetroffen huls in beslag genomen.

De politie is op zoek naar getuigen van het incident.