Voormalig lid Berlijnse Bandidos getuigt

Een voormalig lid van het Berlijnse chapter van de motorclub Bandidos gaat voor de rechtbank tegen zijn voormalige clubleden getuigen. Zij zouden bij een wraakactie hebben uitgevoerd, waarbij de auto van een Hells Angel in brand werd gestoken. Volgens de politie is het een belangrijke ontwikkeling in de strijd tegen rivaliserende motorclubs.

De voormalige Bandido zegt afscheid te willen nemen van zijn criminele leven. In ruil voor zijn getuigenis, eist het OM geen straf voor de man. Het is voor het eerst dat een motorclublid uit Berlijn wil getuigen tegen zijn vrienden. Justitie hoopt dat deze getuige andere clubleden kan overtuigen om ook over te lopen. ‘We laten zien dat we leden die uit het circuit stappen, niet in de kou laten staan’, aldus een woordvoerder.

Sinds begin dit jaar voert de politie een klopjacht op Duitse motorclubs. In Berlijn dreigt het geweld tussen rivaliserende clubs al enkele maanden uit de hand te lopen. Berlijnse Hells Angels zouden andere motorclubs hebben verboden om nog in de stad te komen. Zij moeten de emblemen van hun jas snijden. Leden van de motorclub patrouilleren om het verbod te handhaven. Er waren sindsdien meerdere schietpartijen bij het Berlijnse chapter van de Hells Angels.

Lees ook:

Spanning Bandidos en Hells Angels Berlijn