Mislukte aanslag op president No Surrender (UPDATE)

In de nacht van vrijdag op zaterdag is Klaas Otto, voorman van de Nederlandse motorclub No Surrender, gewond geraakt bij een schietpartij. Dat meldt een bron bij de Belgische politie. De Gazet van Antwerpen brengt maandag het bericht dat dichtbij het clubhuis van No Surrender in Poppel (gemeente Ravels) een schietpartij is geweest.

Schouder

De schietpartij zou zich op de weg naar de Nederlandse grens maar dichtbij het clubhuis hebben voorgedaan. Er zou niet zijn geschoten door een concurrerende motorgroep, maar door een collega-clublid van No Surrender. Otto werd in zijn schouder geraakt zou zich voor de verwondingen hebben laten behandelen in een ziekenhuis in Tilburg.

Geen aangifte

Tegen De Telegraaf zegt president Klaas Otto van motorclub No Surrender: ‘Ik ben door het oog van de naald gekropen. Ik draaide op het laatste moment mijn hoofd weg, waardoor de kogel niet mijn schedel binnendrong maar mijn nek.’ Otto had vrijdagnacht in België een afspraak met een hem bekende man. Volgens Klaas Otto trok de man direct bij binnenkomst een pistool en probeerde hij hem door het hoofd te schieten. Otto doet geen aangifte.

Moeizaam

Volgens de Gazet van Antwerpen vordert het onderzoek naar de feiten rondom de schietpartij moeizaam. Zeker is dat zowel slachtoffer als schutter lid zijn van MC No Surrender.

Verboden

Het Tilburgse chapter van No Surrender vestigde vorige zomer zijn clublokaal in de Kempense grensgemeente Ravels nadat het gemeentebestuur van Tilburg het openbaar dragen van de colors had verboden, omdat die geregeld aanleiding gaven tot vechtpartijen tussen leden van verschillende MC’s.