Voortvluchtige Amsterdammer (25) gepakt

Een arrestatieteam van de politie heeft dinsdag een 25-jarige Amsterdammer aangehouden. De man werd vorige maand bij verstek veroordeeld tot een celstraf van vijf jaar voor een gijzeling in 2011. Na de uitspraak van de rechtbank, waar de verdachte niet bij aanwezig was, bleek hij spoorloos te zijn verdwenen.

(Foto: archief)

Het regionaal opsporingsteam gesignaleerden (ROG) is na de uitspraak van de Amsterdamse rechtbank een onderzoek begonnen naar de verblijfplaats van de man. Dat leidde tot de arrestatie op dinsdag 25 maart in Amsterdam Zuidoost.

De 25-jarige Amsterdammer zou in december 2011 betrokken zijn geweest bij een gijzeling in de parkeergarage van de Jan van Zutphenstraat in Amsterdam. Het slachtoffer werd gekneveld daar bedreigd met een vuurwapen.

De rechtbank veroordeelde de verdachte vorige maand tot een celstraf van vijf jaar. De man is in beroep gegaan tegen de uitspraak van de rechtbank, maar omdat de rechtbank besloot dat de man het hoger beroep in gevangenschap moest afwachten, werd de veroordeelde man als gesignaleerd in de politiesystemen gezet. Zo meldt de politie vrijdag.