Voortvluchtige Brit aangehouden in Amsterdam (VIDEO)

Een Amsterdamse rechercheur heeft dinsdagochtend op straat een 36-jarige voortvluchtige Brit aangehouden. Dat gebeurde op de Nieuwendijk, een drukke winkelstraat voor voetgangers dichtbij de Dam. De rechercheur is volgens de politie gespecialiseerd in het opsporen van voortvluchtige Britten.

Schaduwen

Zodoende herkende hij de man en wist hij dat er een Europees Aanhoudingsbevel tegen hem liep toen hij hem bij toeval tegen het lijf liep. Hij volgde hem terwijl hij de Nieuwendijk opliep in de richting van de Dam. Tijdens het schaduwen nam de rechercheur contact op met het Operationeel Centrum (Gemeenschappelijke meldkamer) om uniformpersoneel ter plaatse te laten komen om te assisteren bij de aanhouding.

Opgelucht

Even later kon de man zonder problemen worden aangehouden. Hij gaf direct zijn echte naam op en liet weten opgelucht te zijn dat hij was aangehouden zodat hij zijn kinderen nu in Groot Brittannië weer kon zien. Hij wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij de handel in drugs en het witwassen van crimineel verkregen geld. Hij wordt nu ter overlevering aan de Britse autoriteiten overgedragen aan het Openbaar Ministerie.