‘Voortvluchtige crimineel gepakt’

Roeland B., een crimineel die al jarenlang op de vlucht is voor politie en justitie, is gearresteerd. Dat meldt De Telegraaf dinsdag. B. zou in België tot vijf jaar zijn veroordeeld voor betrokkenheid bij grootschalige drugstransporten. Hij werd op een onderduikadres in Dedemsvaart (Overijssel) aangehouden.

Roeland B. zou lid van de zogenoemde ‘Bende van 700 miljoen’, die zich bezighield met grootschalige drugstransporten.

Kopstuk

Martijn van Steenbruggen, commissaris van de recherche in Brussel,  zegt in De Telegraaf dat Roeland B. hoog op het verlanglijstje van zijn korps stond. ‘Hij was een van de kopstukken van een groepering die behoorlijk actief is geweest in het criminele milieu. Zijn mededaders zitten al geruime tijd vast. Wij waren al geruime tijd naar B. op zoek en zijn blij dat hij nu in de cel zit. Zijn arrestatie is in een goede samenwerking gegaan met onze collega’s van het Team Executie Strafvonnissen in Nederland’, aldus Van Steenbruggen in De Telegraaf.

Smokkel

Het hof van beroep in Antwerpen heeft B. veroordeeld voor wat ooit de grootste drugszaak in België werd genoemd. De groep waarin B. zat zou verantwoordelijk zijn voor smokkel van grote partijen drugs en sigaretten naar het buitenland.

In 2011 hadden de autoriteiten de voortvluchtige B. ook al bijna te pakken, maar toen wist de man te ontkomen. Nu is hij aangehouden in het Overijsselse Dedemsvaart, zo meldt De Telegraaf.