Voortvluchtige Evert S. gepakt in België

De 31-jarige voortvluchtige ‘Tattookiller’ Evert S. is donderdagavond aangehouden in België. Volgens het Openbaar Ministerie heeft een intensieve opsporing geleid tot de arrestatie op de openbare weg in Brussel. Evert S. werd op 18 juli van dit jaar samen met de drie andere ‘Tattookillers’, de broers Cor en Brian P. en Jeroen S., veroordeeld tot een gevangenisstraf van 12,5 jaar wegens de poging tot moord op Marlon Dalfour. Evert S. was al geruime tijd op de vlucht voor het OM.

Door het Landelijk Parket was een Europees arrestatiebevel uitgegeven. Naar verwachting zal S. binnenkort kunnen worden overgedragen aan Nederland. S. is aangehouden in nauwe samenwerking van het Landelijk Parket en de Nationale Recherche met de Belgische federale politie, het Openbaar Ministerie en de onderzoeksrechter in Brussel.

Evert S. wordt ook verdacht van de moord op Onno Kuut. Het lichaam van Kuut werd op 25 maart 2009 gevonden in de duinen bij Hoek van Holland. De broers Cor en Brian P. en Jeroen S. zijn vorige maand in hun cel zijn aangehouden voor de moord op Kuut.

Vanwege hun grote tatoeage op een rug met de betekenis ‘wees daadkrachtig’ staan ze bekend als de ‘Tattookillers’ De in 2009 vermoorde Onno Kuut had ook zo’n tattoo op zijn rug.

Evert S. stond al geruime tijd met zijn volledige naam op de nationale opsporingslijst. 

Lees alles over de ‘Tattookillers’