Voortvluchtige maffiabaas Marco Di Lauro in Napels opgepakt

De Italiaanse politie heeft zaterdag de voortvluchtige maffiabaas Marco Di Lauro (38) gearresteerd, de vierde zoon van Camorra-baas Paolo Di Lauro en de enige die nog steeds op vrije voeten was. Di Lauro was al sinds 2004 op de vlucht. Hij werd opgepakt in een appartement in de historische centrumwijk Chiaiano in Napels, waar hij samen was met zijn vrouw, melden Italiaanse media.

Nummer twee

In 2006 werd een internationaal arrestatiebevel tegen Di Lauro uitgevaardigd. Hij was nummer twee op de lijst van meest gezochte criminelen in Italië, na de beruchte Siciliaanse maffiabaas Matteo Messina Denaro. Di Lauro was voortvluchtig sinds hij in 2004 ontsnapte aan een grote klopjacht door de politie. Een informant vertelde in 2010 dat Di Lauro verantwoordelijk was voor minstens vier moorden.

Beruchte vader

Marco’s vader Paolo Di Lauro was leider van de Camorra-clan die actief is in de verarmde wijken Scampia en Secondigliano in Napels. Binnen de Camorra brak in 2004 een bloedige strijd uit tussen de criminele organisatie van Paulo Di Lauro, de Di Lauro-clan en de Amato-Pagano-clan. Daarbij vielen 130 doden. Paulo Di Lauro werd in 2005 opgepakt en veroordeeld tot 30 jaar cel wegens drugshandel.