Voortvluchtige moordenaar weer vrij

UPDATE: De rechter-commissaris heeft woensdag 27 april geoordeeld dat er onvoldoende reden is Welch langer vast te houden.

Eén van de voortvluchtige criminelen die door het programma van Peter de Vries werd opgespoord is maandaag door de politie aangehouden. Minister Opstelten van Justitie heeft dat in een brief aan de Tweede Kamer bekend gemaakt. Het gaat om Nolty Welch (40) die ervan wordt beschuldigd een drugsdealer in Amsterdam Zuid-Oost met een hamer te lijf te zijn gegaan. De man overleefde aanslag op het nippertje.

 

 

In december 1999 heeft Welch in Suriname in een bordeel een prostituee vermoord en later verwondde hij zijn neef dodelijk met een pistool na een ruzie. Hij bleef ongestraft en bouwde in Nederland een nieuw leven op.

Welch werd aangehouden in zijn huis in Zuidoost. De politie verdenkt hem nu van het hamerincident. Het slachtoffer heeft destijds geen aangifte gedaan.

Het programma van Peter R. de Vries liet Welch in de val lopen middels een actie met een verborgen camera. Voor de verborgen camera bekende hij één van zijn moordaanslagen en sprak hij rukmhartig over een andere.

De Nederlandse politie werd twee jaar geleden al getipt over de aanwezigheid van Nolty Welch maar ondernam dus pas actie na de uitzending van De Vries.

Lees ook: Politie de Vries spoort Surinamers op.