Voortvluchtige Nederlander aangehouden

In België is vrijdag een voortvluchtige Nederlandse drugsfabrikant aangehouden in een groot drugslab. Dat heeft het Openbaar Ministerie maandag bekendgemaakt. Het is een 46-jarige man uit Waalre die op 19 december 2012 door de rechtbank Den Bosch veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes jaar.

Hij wordt beschouwd als de hoofdverdachte in een strafzaak over het opzetten van drugslaboratoria in Gastel, Waalre, Oisterwijk en Weert. Ook was hij betrokken bij het fabriceren van hardware voor drugsproductie in zijn woonplaats Waalre.

De man was sinds maart 2012 voortvluchtig. Het landelijk parket had voor hem een Europees arrestatiebevel afgegeven. Voor de overdracht aan Nederland wordt door het Openbaar Ministerie contact gelegd met de Belgische autoriteiten.

Het MDMA-drugslab waar de man werd aangehouden was ondergebracht in varkensstallen in het Belgische Opglabbeek. Er werden ook drie andere Nederlanders en een Belg aangehouden. In de nacht van zondag op maandag brak er een grote brand uit.