‘Voortvluchtige NL’er aangehouden bij Sevilla’

In een dorpje bij de Spaanse stad Sevilla hebben agenten van de Spaanse Nationale Politie onlangs een 38-jarige Nederlander aangehouden op verdenking van oplichting. Nederland had in 2015 een Europees arrestatiebevel tegen hem uitgevaardigd.

Oplichtingszaak

De man woonde met zijn vrouw, drie kinderen en zijn ouders in het dorpje Carmona. In een persbericht spreekt de politie over verdenkingen in een ‘grote’ oplichtingszaak. De man zou op grote schaal zowel particulieren als bedrijven hebben opgelicht.

Ziekenhuis

Het onderzoek in Spanje was begonnen in oktober 2016 nadat er melding was gemaakt van vermissing van een Nederlands echtpaar van 69 en 73 jaar oud. De Nederlandse politie kreeg het vermoeden dat zij naar Spanje waren gegaan met hun gezochte zoon. De politie kreeg op zeker moment informatie dat de moeder zich had laten behandelen in een ziekenhuis in Sevilla.

Geïsoleerd

Uiteindelijk belandde de Spaanse recherche bij een landhuis in Carmona, dat tamelijk geïsoleerd gelegen is, en twee toegangswegen heeft. Een observatieteam heeft het huis een aantal dagen in de gaten gehouden om vast te stellen hoeveel bewoners er aanwezig waren. Daarna trad de politie binnen.

De verdachte is inmiddels overgeleverd aan Nederland.