Voortvluchtige Rick H. opgepakt (UPDATE)

De voortvluchtige Ajax-hooligan Rick H. is vrijdagnacht in Hilversum opgepakt door de politie. De politie heeft een bericht van Nieuwe Revu bevestigd. H. wordt ervan verdacht dat hij Bilal el H. heeft doodgeschoten op 29 oktober 2011 in Amsterdam.

  H. bezocht die avond een feestje van enkele leden van de harde kern van Ajax, schrijft Nieuwe Revu. Hij zou daarna op straat een woordenwisseling hebben gehad met enkele inzittenden van een auto. Daarbij zou H. een pistool hebben getrokken en meerdere keren hebben geschoten op de auto waarin El H. zat.

Sinds die schietpartij is H. voortvluchtig en staat zijn naam op de nationale opsporingslijst. Justitie loofde een beloning uit van 10.000 euro voor de tip die zou leiden tot zijn aanhouding. Hoewel justitie dat niet wil bevestigen, wordt hij ook in verband gebracht met de moord op F-Side-kopstuk Sven Westendorp. Westendorp werd in augustus vorig jaar voor zijn woning in de Amsterdamse wijk Slotervaart geliquideerd. Zie Nieuwe Revu.

Update – H. is vrijdagnacht door een arrestatieteam van zijn bed gelicht in Hilversum. Hij zat daar volgens de politie ondergedoken in een afgesloten ruimte met geblindeerde ramen.

Over de zoektocht naar H. verklaart de politie het volgende: ‘Een Team Grootschalige Opsporing nam de zaak in onderzoek en kreeg Rick H. als verdachte in beeld. De afgelopen maanden zaten ze hem op de hielen. Dinsdag 15 november 2011 werd een inval gedaan in een woning aan de Kinkerstraat. Door de vondst van onder andere kleding werd duidelijk dat H. daar had verbleven. In de woning werden wapens waaronder een pistool mitrailleur, ruim 13.000 XTC-pillen, bijna drie kilogram amfetamine en een geldbedrag van 30.000 euro in beslag genomen. Volgens commissaris Schaap maakte recherchewerk in combinatie met een tip van de criminele inlichtingeneenheid vervolgens duidelijk dat H. ergens in Het Gooi verbleef. Schaap: “De afgelopen dagen werd een woning in Hilversum geobserveerd. Er werden levensmiddelen afgeleverd, maar er kwam niemand naar buiten.”‘