Voortvluchtige ‘ripper’ meldt zich zelf

Een man die maandenlang door de politie is gezocht heeft zichzelf dinsdag aangegeven bij de politie in Den Bosch, zo meldt Omroep Brabant. Mohamed F. zou onder meer betrokken zijn bij gewelddadige ripdeals in Almere en Helmond.

Naam

Bij een schietpartij in de Ridderstraat in Helmond in april 2013 raakte man van 44 gewond toen hij werd neergeschoten. In mei verspreidde de politie op tv en internet een opsporingsbericht voor de Bosschenaar, die ook vuurwapengevaarlijk werd genoemd. Er werd een beloning van 5000 euro uitgeloofd voor de gouden tip en zijn volledige naam en portret werden verspreid.

Ripdeals

De politie ziet F. als lid van en groep die ripdeals en autodiefstallen pleegden in heel Nederland. Er zijn in de zaak eerder acht verdachten aangehouden, uit Den Bosch en Waalwijk.

‘Onterecht’

Tegen Omroep Brabant zei zijn advocaat Arthur van der Biezen dat F. zich heeft gemeld om zich zo goed mogelijk te kunnen verweren tegen volgens hem onterechte beschuldigingen. F.’s vorige advocaat zei vorig jaar dat zijn cliënt niet vuurwapengevaarlijk is.