Voortvluchtige veroordeelde gearresteerd

Een arrestatieteam heeft in Den Haag de voortvluchtige Mirad T. opgepakt. De 43-jarige T. werd in juni van dit jaar veroordeeld tot 4 jaar cel voor de mishandeling van Jos Vialle in zijn woning in het Limburgse Well. Het 72-jarige slachtoffer werd badend in het bloed gevonden in de kelder van zijn huis. 

Hij bleek gestorven aan een hartaanval.

De rechtbank achtte bewezen dat de mishandeling door T., 22 maart 2014, heeft geleid tot de dood van het slachtoffer.

Bijna 1,5 miljoen euro

T. is ook veroordeeld voor valsheid in geschrifte. Na de dood van natuursteenhandelaar Jos Vialle probeerde hij diens erfgenamen bijna 1,5 miljoen euro afhandig te maken. Naar eigen zeggen had T. 1 miljoen euro betaald aan Vialle voor een stuk grond in Venlo en nog eens 4 ton voor een kunstwerk, een kostbaar engelenbeeld. T. probeerde zijn claim te bewijzen met vervalste papieren. Mirad T. liet beslag leggen op bezittingen van de erfgenamen en spande, tevergeefs, een procedure tegen hen aan bij de rechtbank Limburg.

Turkije

T. was tijdens de rechtszitting in juni niet aanwezig. Hij zou naar Turkije zijn verhuisd waar hij een nieuw leven wilde opbouwen. Donderdag werd hij opgepakt door een arrestatieteam in Den Haag.