Voortvluchtige Viktor K. gearresteerd

De politie heeft woensdagavond de voortvluchtige en vuurwapengevaarlijke Viktor K. (29) gearresteerd. De in Kazachstan geboren Kress werd gezocht voor meerdere gewapende overvallen in Nederland en Duitsland. In Glanerburg heeft K. maandag nog op een medewerker van een tankstation geschoten. Zijn foto werd dinsdag in het programma Opsporing Verzocht getoond.

Volgens de politie is de 29-jarige Kazach levensgevaarlijk. Hij is in het bezit van een dubbelloops pistool en heeft in Glanerburg, bij Enschede, bewezen dat hij het wapen snel gebruikt.

Woensdagavond rond 18.45 uur kreeg de politie een medling over een beroving van een auto onder dwang van een vuurwapen. De dader bleek de voortvluchtige K. te zijn. 

Op maandag 17 februari pleegde Viktor K. een gewapende overval op een tankstation in Glanerbrug aan de Duitse grens. Toen hij daar met de inhoud van de kassa naar buiten liep kwam een medewerker achter hem aan, waarop Kress zich omdraaide en schoot. Die kogel raakte de medewerker niet.

Vervolgens stapte hij bij een vrouw in een auto die hij op zaterdag 15 februari bij een gewapende overval in het Duitse Gronau had gestolen. Die auto liet hij maandagavond 17 februari bij een bedrijf in Gronau achter waarna hij een medewerker van dat bedrijf dwong hem en de vrouw bij het station af te zetten.