Vraagtekens rond dood George IIahi

De politie in het Noord-Hollandse Hoorn tast nog altijd in het duister na de dood van George IIahi. De 58-jarige man is op 6 december dood aangetroffen in zijn woning in Hoorn. Hij bleek door een misdrijf om het leven te zijn gebracht. Het rechercheteam, dat nog met zestien man aan de zaak werkt, is vooral op zoek naar twee mogelijk Surinaamse mannen die vaker bij George op bezoek kwamen.

Volgens een getuige kwamen de twee mannen regelmatig bij George langs in zijn woning aan de Watermolen in Hoorn. Ze zouden daar ook rond 3 of 4 december zijn geweest. Dit tweetal zou gebruik maken van een blauwe en/of donkergrijze Renault CLIO.

De politie vermoedt dat George op of kort voor 6 december is gedood. Nadat er een paar dagen niets van hem was vernomen, ging een kennis bij hem langs. Vervolgens zag hij het slachtoffer in de woning liggen. Dat was op 6 december aan het eind van de middag rond 17.00 uur.

Een getuige heeft verklaard het slachtoffer 3 december 2012 kort voor 15.15 uur nabij de rotonde op de Weel in Hoorn te hebben gezien. George liep met twee tassen van de DEKA-markt in de richting van zijn woning aan de Watermolen.

Ook zou er in juni 2012 een conflict zijn geweest tussen George en een man in een zwarte BMW. De politie wil graag met alle getuigen en mensen spreken die meer van de dood van George weten.

Meer op de website van de politie in Hoorn.