Vrachtwagen met drugs overvallen

Vorige week dinsdag is op klaarlichte dag een vrachtwagen overvallen in Beneden-Leeuwen.  Om onderzoeksredenen is deze overval niet eerder door de politie naar buiten gebracht. Er zijn door de overvallers tassen met – waarschijnlijk – drugs uit de laadruimte gehaald.

Vijf overvallers

De overval vond plaats om 14.45 op de Prins Willem-Alexanderweg/Van Heemstraweg nabij de rotonde. De chauffeur van de vrachtwagen was onderweg naar een opslagbedrijf in Beneden-Leeuwen. Net voordat hij zijn einddoel had bereikt werd hij gedwongen te stoppen door een auto die voor hem ging rijden. Twee mannen stapten uit en sommeerden de chauffeur zich rustig te houden zodat hem niets zou overkomen. Aan de achterzijde werd de vrachtwagen opengebroken door de inzittenden van twee auto’s die achter de vrachtwagen waren gestopt. Zij haalden een aantal tassen uit het laadruim en legden deze in hun eigen auto’s, stapten in en gingen er vandoor.

Partij drugs

Bij de overval raakte niemand gewond. De daders, vermoedelijk vijf personen wisten te ontkomen. Omdat het op klaarlichte dag plaatsvond waren diverse mensen getuigen van het incident. De politie roept hen op, als zij nog niet hebben gesproken met de politie, zich te melden. De politie heeft twee auto’s die werden gebruikt elders in de omgeving teruggevonden. In één auto werd een partij drugs aangetroffen. De daders zijn nog voortvluchtig