Vrachtwagenchauffeur bedreigd bij poging overval (VIDEO)

In de buurt van Tiel is maandagmorgen rond 04.00 een vrachtwagenchauffeur klemgereden en bedreigd door onbekenden die schoten losten. Dat gebeurde op de Maas en Waalweg (N322) bij Beneden-Leeuwen. De politie sloot de weg urenlang volledig af voor onderzoek.

Geschoten

Er is sporenonderzoek gedaan aan de vrachtwagen zelf en in de omgeving door medewerkers van de forensische opsporing, de recherche en de verkeersongevallenanalyse. De N322 werd rond 08.15 weer vrijgegeven.

Tegen Omroep Gelderland zei de eigenaar van Ünsal Transport uit Roermond dat er sprake was van een poging overval waarbij ook in de lucht is geschoten. De truck vervoerde kleding. Die lading is ongemoeid gelaten, zei de eigenaar. Volgens hem hebben de overvallers in de lucht geschoten.

Drugs

De bedreigde chauffeur is ongedeerd gebleven. De daders zijn ontkomen. Of er iets is meegenomen is onduidelijk.

Mogelijk was er drugs gepakt bij de lading zonder dat de chauffeur het wist.

Op dinsdag 27 september 2016 is bij Beneden Leeuwen een vrachtwagen die bananenpulp vervoerde klemgereden en overvallen. Volgens de politie roofden zij toen enkele tassen met cocaïne ter waarde van zeker de 15 miljoen euro. In januari zijn vier verdachten aangehouden voor deze beroving.