Vrachtwagenchauffeur geliquideerd

Woensdagmorgen rond 06.00 is een 44-jarige vrachtwagenchauffeur die op weg was naar zijn werk doodgeschoten. De man is van dichtbij met meerdere kogels van zijn fiets geschoten. Hij was werkzaam bij het Dordtse kraanverhuurbedrijf Riwal op een bedrijventerrein aan de Dordtse Kil. Het slachtoffer is de 44-jarige Gideon Ritmeester. Hij fietste vanuit de Dordtse binnenstad over de Mijlweg langs de A16, waar hij werd opgewacht.

Aanvankelijk werd gedacht aan een verkeersongeval maar toen de ambulance ter plaatse kwam bleek de man aan schotwonden te zijn overleden.

De drukke Mijlweg werd afgesloten voor sporenonderzoek, waardoor in de ochtendspits een verkeerschaos ontstond omdat ook de afslag Dordrecht vanaf de A16 richting Breda werd afgesloten.

Ritmeester volgde dagelijks een vaste route naar zijn werk. Volgens De Telegraaf stellen meerdere bronnen dat de man met bepaalde mensen personen in de clinch lag maar waarover is onbekend. De politie is nog naarstig op zoek naar getuigen van de dodelijke schietpartij.

Ritmeester was gescheiden en werkte al enkele jaren als vrachtwagenchauffeur werkzaam bij Riwal.