Identiteit slachtoffer Amsterdam-Zuidoost bij politie bekend (UPDATE VIDEO)

De identiteit van het dodelijke slachtoffer van een schietpartij maandagavond aan de Huntumdreef in Amsterdam-Zuidoost is bij de politie bekend. Om privacy-redenen wil de politie hierover geen details geven.

Toedracht

De politie zegt dat de man zich aan de Huntumdreef van het leven beroofde in het bijzijn van agenten.

Dat gebeurde nadat er eerder een man gewond was geraakt in een portiek even verderop aan het Maasdrielhof in Amsterdam-Zuidoost.

Filmpje

Naar aanleiding van een filmpje dat op sociale media circuleert zijn vragen gesteld over de toedracht. De vrouw die deze video maakte komt aan het woord in een videoverslag dat op YouTube is gepubliceerd (zie onder). Op het filmpje is een enkel schot en daarna een schreeuw te horen. Ook is te horen hoe kennelijk agenten iemand luidkeels sommeren de handen in de lucht te doen.

Toelichting politie

In een toelichting op Facebook benadrukt de politie dat de man zichzelf heeft gedood met een vuurwapen dat hij bij zich droeg. Hij was het water ingelopen. Toen hij daartoe gesommeerd door agenten eruit stapte ging hij over tot gebruik van zijn vuurwapen op zichzelf. De Rijksrecherche doet geen onderzoek. Dat is standaard als de politie het dienstwapen inzet.

Het staat niet vast of het incident aan het Maasdrielhof in verband staat met de zelfmoord. De politie doet nog onderzoek.

Er doen geruchten de ronde over de identiteit van het slachtoffer. Volgens dat gerucht zou het een man zijn die regelmatig vanuit Suriname naar Amsterdam reisde en hier mensen beroofde.