Vragen over moord op Bennajem

De poilitie in Amsterdam zet alles op alles om de moord op Rida Bennajem (21, foto) van afgelopen zaterdag op te lossen. Geheel tegen de routine in verspreidde het korps maandagavond al een persbericht waarin de hulp van het publiek wordt ingeroepen. De recherche zegt uit te gaan van een afrekening. De politie zoekt de bestuurder (of inzittenden) van een zwarte middenklasse personenauto die tijdens de schietpartij in de directe omgeving was en mogelijk iets belangrijks heeft gezien.

Verder is er een scooter, vermoedelijk een Vespa, over de Johan Huizingalaan vlakbij de Comeniusstraat in de richting van het viaduct Lelylaan gereden rond het tijdstip van de moord.

De politie wil ook weten in wat voor auto de voortvluchtige Bennajem reed en wie hem onlangs nog heeft gezien. Bennajem had waarschijnlijk langer haar dan op de bekende foto’s.

Crimesite kreeg zaterdagnacht na de moord tips van getuigen die het slachtoffer hadden gezien. Ook zij zeiden dat het slachtoffer met vele kogels beschoten was en zeer vaak getroffen was op meerdere plaatsen van zijn lichaam. Er zijn waarschijnlijk meerdere daders.

Over de achtergrond van de schietpartij doen vele geruchten de ronde. Zo zouden er verbanden bestaan met recente andere liquidaties in Amsterdam en elders, die elkaar nu snel opvolgen. Dat zou kunnen verklaren waarom de politie al snel het publiek betrekt bij het onderzoek. Kennelijk hoopt de politie informatie te krijgen die ook andere puzzels kan helpen oplossen.