De vreemde dood van een Nederlands fotomodel

Het Nederlandse model Ivana Smit (19) kwam vorige week om het leven nadat ze van een balkon op de 20-ste verdieping van een appartementengebouw in Kuala Lumpur was gevallen. De jonge vrouw was helemaal naakt. De vader van Ivana denkt dat er geen sprake is van een ongeluk. 

Als de vader zijn dochter in het mortuarium ziet, valt hem op dat het meisje blauwe plekken op haar hals heeft, ‘echt vingerafdrukken alsof iemand haar daar gegrepen heeft.’

Selfie

Maleisische kranten schrijven dat Ivana Smit samen met een Amerikaanse man en zijn Kazachstaanse vrouw in het appartement op de 20-ste verdieping was. Ze zouden daar om 05.00 uur zijn gearriveerd. Om even voor half acht belde ze haar vriendje om te zeggen dat ze bij de Amerikaans en zij vrouw was; ook stuurde ze iets later een selfie. Om 10.00 uur zou ze van het balkon zijn gevallen. Het echtpaar van het appartement lagen toen naar eigen zeggen te slapen.

Flutonderzoek

Vader Smit gelooft niets van het verhaal van het Amerikaanse echtpaar: ‘Heel raar dat het Amerikaanse echtpaar van 10.00 tot 15.00 uur niets doet. Ivana’s spullen lagen nog in hun appartement. De politie zegt me dat de verklaringen van de Amerikanen hetzelfde zijn. Ja natuurlijk: ze hebben zeven uur de tijd gehad om die op elkaar af te stemmen. Mijn dochter kan ze niet meer weerspreken. Dit politieonderzoek is een flutonderzoek.’ aldus de vader tegenover het AD.

Swingers

Volgens de vader van Ivana zijn het Amerikaanse echtpaar swingers. Ze zouden vrouwen meenemen naar hun appartement voor seksspelletjes. Maar Ivana hield zich verre van seksfeesten en drugs, aldus de familie Smit. In het bloed van Ivana en de Amerikanen is alcohol, xtc en amfetamine aangetroffen.