Vrees voor liquidaties

Douanemedewerkers van de haven van Antwerpen hebben eerder deze week 5000 kilo coke aangetroffen in een lading ananassen. De container was waarschijnlijk bedoeld voor Nederland. De politie vreest dat er liquidaties zullen volgen nu de partij coke kwijtgeraakt is. 

Nadat de douane in Antwerpen de drugs had aangetroffen, werd de lading uit de container gehaald. Vervolgens werd de container zonder de cocaïne weer teruggezet in afwachting van de transporteur.

Afgelopen dinsdag werd de container opgehaald en afgeleverd in een loods in Drimmelen. Daar werd door de Nederlandse politie een man aangehouden van 33 jaar. Ook werd de cocaïne in beslag genomen. In Breda werd vervolgens nog een man van 51 aangehouden.

Volgens de politie heeft de cocaïne een straatwaarde van 150 miljoen euro. Ze zoekt getuigen die wisten van het transport.

Spanningen over in beslag genomen, verdwenen of gestolen coke hebben in het verleden tot liquidaties geleid. Politie en justitie sluiten niet uit dat met de vangst van deze grote partij ‘reacties kunnen ontstaan’.