Vriend vermoorde Nikki blijft ontkennen

De politie is op zoek naar de persoon die op zaterdagmiddag 31 augustus de auto van de vermoorde Nikki Lawalata (27) bestuurde. De Amsterdamse werd op woensdag 4 september in de bossen langs de Torenvalkweg tussen Lelystad en Almere gevonden. Ze is door geweld om het leven gebracht. Haar nieuwe vriend (32) is verdachte in de zaak, maar ontkent Nikki te hebben gedood. Video na de break.

Beelden van de auto en de bestuurder naar wie de politie op zoek is, werden dinsdag getoond in het programma Opsporing Verzocht.

Vriend

De nieuwe vriend van Nikki Lawalata is verdachte in deze zaak. Hij zegt de 27-jarige Amsterdamse op zaterdagochtend 31 augustus voor het laatst gezien te hebben. Zij zou die nacht daarvoor bij hem hebben doorgebracht. Vervolgens is er niets meer van Nikki vernomen.

Alarm

Op zondag 1 september slaan de vrienden en familie van het slachtoffer alarm. Een dag later wordt de auto van Nikkie gevonden en weer twee dagen later, 4 september, wordt het lichaam van haar gevonden bij de bosjes langs de Torenvalkweg, een rustige weg tussen Almere en Lelystad. De vriend van Nikkie is verdachte in deze zaak, maar hij ontkent iedere betrokkenheid bij de dood van de Amsterdamse.

Beelden

Zaterdagmiddag 31 augustus zijn er bij het huis van de verdachte, in Almere, beelden gemaakt van de auto van Nikki die door iemand wordt bestuurd. De politie gaat ervan uit dat het niet Nikki zelf is die in de auto zit. Beelden hieronder.

{youtube}tc3raKu_FLU{/youtube}