‘Vriendelijke buurtbewoner in roofcomplot’

De politie in Rotterdam heeft maandag vier mannen van hun bed gelicht die vorige maand in Rotterdam-Ommoord een brute woningoverval zouden hebben gepleegd op een 74-jarige vrouw. Op het moment van de overval was bij haar een 51-jarige buurtbewoner aanwezig, een ‘vriend’ van de vrouw.

Vastgebonden

Nu blijkt volgens de politie dat deze man in het complot zat. Zijn 22-jarige zoon is één van de verdachten.

De vrouw werd op 29 december in haar woning vastgebonden en bedreigd met een vuurwapen. Een gemaskerde man was met een vuurwapen de woning binnen aan de Dawesweg in Rotterdam-Ommoord binnengestormd. De overvaller bond de vrouw en de 51-jarige man vast en hield ze onder schot. De vrouw moest persoonlijke spullen afgeven, waaronder haar pincode, telefoons en sieraden. De man werd – ogenschijnlijk – hard geschopt en geslagen.

Contact

Het rechercheteam kwam niet alleen de 21-jarige verdachte van de overval zelf op het spoor. Hij bleek tijdens de overval in contact te hebben gestaan met een 22-jarige man uit Vlaardingen. Deze man pinde, terwijl de overval nog aan de gang was, al geld van de rekening van het slachtoffer. Dat bleek de zoon te zijn van de vriend van het slachtoffer. Naast deze drie verdachten hield de politie ook een 31-jarige man uit Lelystad aan. Het onderzoek gaat nog verder.