Vrienden van Sreten op de foto

In 2003 zat de Joegoslavische Sreten J. in de Extras Beveiligde Inrichting (EBI) in Vught toen er een bericht binnenkwam bij de Criminele Inlichtingendienst dat er een bevrijdingspoging op til zou zijn. Daarbij zou Mirko Vukmirovic betrokken zijn. Later onderzoek bracht een connectie met ene Nick aan het licht. De Misdaadjournalist heeft nu een observatiefoto online waarop de twee te zien zouden zijn. De foto is gemaakt bij de EBI waar ze de vriendin van J. naartoe hadden gebracht voor een bezoek. Nick is “Boban” Djurovic die in Belgrado nu samen met J. ervan wordt verdacht opdrachten te hebben gegeven voor liquidaties. Op de foto staat Nick links en Mirko Vukmirovic rechts.

 

Vukmirovic is later in het jaar 2003 geliquideerd in het Spaanse Altea. Een ander lid van de groep was een paar maanden daarvoor doodgeschoten in de PC Hooftstraat.

‘Boban’ Djurovinc zou nu de tweede man zijn van de groep van J. Die laatste zit nu nog gedetineerd in afwachting van zijn proces maar, zo zegt een bron tegen Crimesite, in zeer goede omstandigheden.  

Lees meer: Misdaadjournalist.