Vriendenprijs was 500 per uur

Bij de klachtzaak van Estelle Cruijff, voor de Raad van discipline in Amsterdam tegen Bram Moszkowicz, was van de hoofdrolspelers woensdagmiddag alleen advocaat Nico Meijering komen opdagen. Hij is de nieuwe advocaat van Cruijff, nadat deze gedesillusioneerd Bram Moszkowicz aan de dijk zette. Cruijff zocht bijstand nadat ze moest getuigen in de strafzaak van haar vriend Badr Hari

Vriendenprijs

De voormalige advocaat declareerde volgens haar overvloedig: 500 euro per uur. Terwijl hij haar eerder zou hebben gerustgesteld door een 'vriendenprijs' in het vooruitzicht te stellen. Moszkowicz ontkent dat en stelt dat zijn uurtarief 500 was, punt uit. Maar, Estelle Cruijff zegt ook nog een een voorschot aan de advocaat te hebben overgemaakt en dat is ondanks toezeggingen nog steeds niet helemaal verrekend en terugbetaald. 

Lekkage

En dan is er nog de schijn van het lekken van informatie naar bevriende media – lees De Telegraaf en RTL Boulevard. Meijering betoogde dat er zonder toestemming van cliënte informatie in deze media was verschenen, en soms onjuiste berichten. Afspraken tussen de twee vonden plaats in het Amstel Hotel, op instigatie van Moszkowicz, en niet zoals Moszkowicz beweert, andersom. Zoals bekend declareerde Moszkowicz drie uur (reis)tijd (1500 euro) voor de rit van de Herengracht naar het Amstel vice versa. Van dergelijke rendez-vous bleken de bevriende media dan weer op de hoogte te zijn. Verder verscheen de tekst van een sms van Cruijff aan Moszkowicz in De Telegraaf. 

Schrappen

De uitspraak is op 28 januari. Moszkowicz kreeg na zijn meervoudige schrapping ook nog drie berispingen. Een berisping ontving hij voor het in 2008 nalaten zijn cliënt te wijzen op een wijziging van de regeling vervroegde invrijheidstelling. De cliënt zat zeven maanden extra binnen. Kanttekening: wat is de zin van deze tuchtzaak, en van andere zaken die nog lopen tegen Moszkowicz. Hij is immers al geschrapt van het tableau. Kan Moszkowicz voor de zevende keer geschrapt worden of voor de vierde keer een berisping oplopen?