Vriendin doodgeschoten Elzinga vrijgelaten

Monique H., de vriendin van de doodgeschoten Jan Elzinga uit het Groningse Marum, is vrijgelaten. De 33-jarige vrouw werd op 4 december samen met haar 30-jarige broer uit Twijzel aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van haar vriend. Ook de broer is vrijgelaten. Jan Elzinga is op dinsdag 10 juli van dit jaar bij een zwembad in Marum doodgeschoten.

 

 

Wat precies de rol van Monique H. en haar broer moet zijn geweest volgens de politie, is nog niet duidelijk. Na deze vrijlatingen zitten er nog drie verdachten vast in deze zaak. De schutter heeft al wel een bekentenis afgelegd.

Volgens Mick van Wely is Monique H. verdachte omdat ze de opdrachtgever zou zijn van de moord op haar vriend Jan Elzinga. De advocaten waren ervan overtuigd dat justitie Marcel (broer) en Monique zou laten gaan. Volgens de raadsmannen ligt er alleen de verklaring van schutter Pascal E., schrijft Van Wely maandag. 

De advocaat van deze Pascal E. heeft eerder gezegd dat Monique van Elzinga af wilde omdat hij haar stelselmatig zou mishandelen. Volgens de ouders van Monique is dit complete nonsens, aldus Mick van Wely.

Hier het hele artikel van Mick van Wely.  

Lees hier alles over de moord op Jan Elzinga.