‘Vriendin drugscrimineel probeerde haar eigen vader af te persen’

Het Openbaar Minsterie heeft tegen de 50-jarige Angelique H. (foto) een celstraf geëist van 2 jaar. H. zou geprobeerd hebben haar 74-jarige vader af te persen voor een bedrag van 100.000 euro. H. is de vriendin van Dennis van den B., die in 2017 werd veroordeeld tot tien jaar cel in de zogenoemde Douane-zaak. Het stel zocht in het verleden regelmatig de publiciteit.

De Rotterdamse Angelique H. zou de opdracht voor de afpersing hebben gegeven aan Hildebrand R., ook al een bekende van justitie wegens overvallen en straatroven. Tegen R. eiste het OM woensdagmiddag 4 jaar cel. Bij het aanhoren van zijn strafeis ontplofte de verdachte: ‘Kom je uit een ei ofzo’ schreeuwde de man tegen de officier van justitie. Volgens een verslaggever van het AD schold hij de officier ook uit.

Geliquideerd

De vader van Angelique H. zou in zijn eigen huis zijn bedreigd. Als de bejaarde man de geëiste 100.000 euro niet zou leveren zou hij worden geliquideerd door Dennis van den B., de vriend van zijn dochter Angelique, als deze weer op vrije voeten zou zijn. De afpersing mislukte uiteindelijk, omdat de vader naar de politie stapte.

Dure BMW

Angelique H. werd vorig jaar juli al veroordeeld tot 2 jaar cel wegens witwassen. H. zou meer dan 300.000 euro aan crimineel geld in bezit hebben gehad. Ook had ze van haar vriend Dennis van den B. een BMW van meer dan 100.000 euro kado gekregen, die met crimineel geld werd gekocht. De vrouw is tegen de uitspraak in hoger beroep gegaan. Dat loopt nog.