Vriendin Klaas Otto blijft drie maanden vast (UPDATE)

De vriendin van voormalig No-Surrender-baas Klaas Otto is door de Bredase rechtbank voor nog eens negentig dagen gevangen gezet, zo bericht BN/De Stem. Brigitte H. werd twee weken geleden plotseling aangehouden op verdenking van witwassen.

Beperkingen

Ze zit in alle beperkingen vast en mag alleen contact hebben met haar advocaat. De zaak tegen Otto zelf (onder meer afpersing, witwassen, brandstichting en geweldpleging) staat komende maandag weer op de rol. De verdenkingen tegen de vrouw kunnen moeilijk anders dan voortkomen uit het onderzoek rond Otto. De vraag is waarom de vrouw aanvankelijk op vrije voeten kon blijven en er nu zulke ernstige bezwaren zijn dat ze in alle beperkingen vast is komen te zitten. Waar beide dossiers elkaar raken is onduidelijk. Mogelijk is er nieuw bewijs opgedoken.

Nieuws

In het onderzoek naar Otto figureren financiële rapporten over de administratie van een zonnestudio (niet in Hoogerheide zoals eerder hier vermeld) waar Brigitte H. de eigenaar van is. Tegen BN/De Stem zei Otto’s advocaat Louis de Leon in verband met de komende pro forma-zitting voor de rechtbank over de voorlopige hechtenis van Otto: ‘Het Openbaar Ministerie wil dan natuurlijk graag wat nieuws te vertellen hebben. Zo gaat dat steeds in deze zaak. Want Otto zal en moet vast blijven.’

Officier van justitie in de zaak is Greetje Bos, de opvolger van de in ongenade gevallen (en geschorste) officier van justitie Lucas van Delft.

Zie ook:

Veroordeling voor schieten op Klaas Otto

Harde woorden over Klaas Otto (UPDATE)

Klaas Otto aan het woord over zijn “liefje”