Vriendin Noffel zou schutters Pjotr betalen

De vriendin van Naoufal ‘Noffel’ F. zou de schutters van de aanslag op Peter ‘Pjotr’ R. hebben betaald. Dat schreef NRC Handelsblad vrijdag al. Nu komen Ierse media met de naam van de vrouw.

Het gaat volgens Irish Times om Wafaa B.. Zij zou de avond voor de aanslag in 2015 8.000 euro in Eindhoven aan een van de schutters hebben gegeven. De politie zou beschikken over een opname waarin zij het geld telt en aan de man geeft die in een auto zit. Later zou zij naar Dublin zijn gevlogen om F. te bezoeken. Op de dag van de aanslag was F. in Ierland.

Naoufal aka Omar

De vrouw werd in juli 2016 aangehouden. Op haar telefoon werd een foto van ene Omar gevonden. Dat bleek F. te zijn. Bij zijn aanhouding had hij volgens de Ierse krant de valse naam Omar Ghazouani opgegeven. Donderdagmiddag besliste een Ierse rechter dat F. wordt overgeleverd aan Nederland voor deze zaak, mede op basis van de inhoud van de telefoon van zijn vriendin.

Over Wafaa B. is weinig bekend. Op internet staat alleen een berichtje dat ze in 2014 kandidaat was bij de verkiezing van Miss Maghreb.