Vriendin slachtoffer Marum sprak met politie

De in juli geliquideerde Jan Elzinga lijkt zich toch bezig te hebben gehouden met criminele activiteiten. De vriendin van de Marumer sprak in april met de politie omdat Elzinga zich ‘vreemd gedroeg’. Dat meldt misdaadjournalist Mick van Wely en is inmiddels bevestigd door de politie. De politie heeft niks met de tip gedaan, omdat de vriendin niet kwam opdagen bij een vervolgafspraak en ook niets meer van zich liet horen.

Elzinga werd op 10 juli doodgeschoten voor het zwembad in Marum, Groningen. Hij trok daar regelmatig baantjes. Er leek geen enkele aanleiding om Elzinga te vermoorden. Zoektochten in onder meer het riool leidden tot niks en ook getuigen leken de zaak niet verder te brengen.

Maar volgens de vriendin van Elzinga beschikte de Marumer in de maanden voor zijn dood ineens over veel geld. Ook verliet hij plots een motorbeurs omdat hij zich bedreigd voelde en viel hij iemand die aan zijn deur stond zomaar aan.

Daarnaast heeft de politie in de schuur van Elzinga een opvallende vondst gedaan: er zijn verschillende verstopte prepaid telefoons gevonden. Eén daarvan was vastgeplakt in een lade onder zijn gereedschapskist. De telefoons kwamen boven water na een huiszoeking, die plaatsvond na een tip die bij de politie binnenkwam. Nu wordt onderzocht welke nummers de telefoons hebben gebeld.

De politie onderzoekt ook of Elzinga betrokken was bij illegale handel. Zo zijn er tips binnengekomen dat hij zich bezig zou houden met wiethandel. Ook houdt de politie er nog rekening mee dat de moord te maken heeft met de handel in illegale motorkleding en motoronderdelen.

De politie zegt dat ze nog altijd geen idee heeft wie de moord heeft gepleegd.

Lees ook:

Moord in Marum: gezochte auto uitgebrand