Vriendin vermoorde crimineel wijst naar ander

De 27-jarige vriendin van de Eindhovense crimineel Ernesto Pistone zegt dat niet zij, maar iemand anders opdracht heeft gegeven om haar vriend te vermoorden. Dat bleek dinsdag uit eerste zitting in de moordzaak, waar in totaal vier verdachten terecht staan. De vriendin heeft de beschuldiging ook al eerder in een anonieme melding geuit.

De vriendin werd afgelopen juni aangehouden, mogelijk omdat zij met haar nieuwe minnaar opdracht had gegeven om Pistone te vermoorden. Voor de uitvoering werden twee Eindhovenaren van Turkse komaf gearresteerd. Er zou 10.000 euro voor de moord zijn betaald.

'Criminele relatie gaf opdracht'

Pistone had echter ook andere vijanden, hij vreesde voor zijn leven en droeg daarom vaak kogelvrije vesten en had ook vaak een vuurwapen op zak. Volgens zijn vriendin werd hij bedreigd en moesten ze vaak onderduiken in hotels en vakantieparken. Ze zegt dat een criminele relatie van Pistone de opdracht voor de moord heeft gegeven.

De advocaat van de vrouw zegt dat er helemaal geen bewijs is dat ze 10.000 euro voor de moord heeft betaald. Hij wil dat ze zo snel mogelijk op vrije voeten komt omdat ze twee kinderen heeft. De rechter vindt echter dat er voldoende bewijs is om de vier verdachten langer vast te houden.

Prepaid telefoons

De verdachten hadden op de dag van de moord vier prepaid telefoons gekocht, waarmee veel onderling contact was. Ook is er een gesprek afgeluisterd tussen de vriendin van Pistone en haar nieuwe minnaar. Na de moord zijn de telefoons niet meer gebruikt.

Pistone was 1,5 week uit de gevangenis, waar hij in voorlopige hechtenis had gezeten, toen hij in februari voor zijn huis werd doodgeschoten.  Ambulancepersoneel behandelde hem nog ter plaatse en bracht hem met spoed naar het ziekenhuis. Pistone overleed in de loop van de nacht aan zijn verwondingen. Pistone werd verdacht van handel in cocaïne.