Vriendin vermoorde man stopt crematie

De vriendin van een vermoorde man uit Roosendaler heeft met succes bij de rechter voorkomen dat deze werd gecremeerd. Dat meldt BN De Stem. De Roosendaalse man is vorige week maandag dood werd gevonden in het Markkanaal bij Terheijden. Hij zou zou donderdag worden gecremeerd. De moeder van de man had al toestemming voor de crematie. 'Hij had een hekel aan vuur', zegt de vriendin.

Overleg

Voordat de crematie 's middags in Leiden zou plaatsvinden stapte de vriendin van de omgebrachte man naar de bestuursrechter. De rechter, die sprak van een in Nederland unieke zaak, drong aan op overleg en dat lukte. Er was donderdagmiddag een uitvaartplechtigheid in Leiden voor de moeder en naaste familie. Daarna is het lichaam van de overledene naar Roosendaal gebracht waar vrijdag de begrafenis plaatsvindt.

Plastic

De vriendin is blij dat het zo afloopt. Ze zegt dat de verwerking van de moord al moeilijk genoeg is. Het slachtoffer is vorige week gewikkeld in plastic in het water aangetroffen. Er is vastgesteld dat de man door een misdrijf om het leven is gekomen. Vorige week vrijdag viel de politie een autozaak binnen in Roosendaal waar de man werkzaam was. Hij was daar de vrijdag voordat hij werd gevonden nog levend gezien. Twintig rechercheurs onderzoeken de zaak.