Vrijdagnacht: dode en drie steekincidenten

In Rotterdam, Hengelo, Breda en Amsterdam waren er vrijdagavond en -nacht ernstige geweldsincidenten op straat. In Zeeland werd een man doodgeschoten in Oostburg. Dader of daders zijn spoorloos. Het gebeurde rond 23.00 in een café aan de Burgemeester Erasmusstraat.

Zeer ernstig gewond

In Amsterdam is rond 21.00 in het Oosterpark op een homo-ontmoetingsplaats een man zeer ernstig gewond geraakt nadat hij werd neergestoken. Volgens de politie was er sprake van een beroving. Het slachtoffer is een aantal keren gestoken en was bij aantreffen niet meer aanspreekbaar. Hulpverleners hebben ter plaatse voor het leven van de man moeten vechten, aldus de politie. Reanimatie door politie- en brandweerpersoneel werd overgenomen door een trauma-arts en verpleegkundige van het mobiel medisch traumateam. Die kregen het voor elkaar dat het slachtoffer weer een hartslag kreeg. De recherche is op zoek naar vermoedelijk vier lichtgetinte verdachten die nog gezien zouden zijn in de omgeving van het Tropenmuseum.

Relationele sfeer

In de nacht van vrijdag op zaterdag is in Hengelo omstreeks middernacht een man door een andere man in het gezicht gestoken. Volgens de politie was de aanleiding van het incident waarschijnlijk een conflict in de relationele sfeer. De man die had gestoken, ging er vandoor in een auto en was zaterdagmiddag nog voortvluchtig. Zijn auto is aangetroffen aan de Keppelerdijk in Enschede.

Eetgelegenheid

In Rotterdam is zaterdagochtend rond 05.00 een 19-jarige Rotterdammer gewond geraakt bij een steekincident op de Nieuwe Binnenweg. Vanuit een eetgelegenheid aan de Nieuwe Binnenweg kwam een melding dat daar een man met een steekwond in zijn buik was binnengelopen. Toen agenten daar aankwamen, was de man al weg. Hij bleek uiteindelijk op eigen gelegenheid naar een ziekenhuis te zijn gegaan. De Rotterdammer verklaart dat hij is neergestoken toen een man en vrouw geld van hem eisten en hij dat niet kon geven.

Portemonnee

Om 04.15 is op de Tramsingel in Breda een 22-jarige jongen mishandeld en beroofd. Hij hoorde achter zich een auto stoppen en werd direct daarna onderuit geschopt. Hij raakte in gevecht met twee mannen die om geld riepen. De daders gingen er met een portemonnee vandoor in de auto toen er politie aan kwam rijden. Na een achtervolging op hoge snelheid botste de vluchtauto tegen een verkeerspaal. en werd daarna klemgereden. Vier verdachten (22, 25, 29 en 39 jaar oud) zijn aangehouden. Het slachtoffer heeft kneuzingen en blauwe plekken.